Međunarodni sajam energetike (sa UFI licencom) najveći je godišnji regionalni skup kompanija, korporacija, preduzeća, institucija i profesionalaca u sektorima koji se bave električnom energijom, ugljem, naftom i gasom, obnovljivim izvorima energije, energetskom efikasnosnošću i rudarstvom.

Dana 29.11.2023. godine na 18. Međunarodnom sajmu energetike koji je održan u Beogradu učestvovao je Neven Bućan, v.d. direktora Garantnog fonda Republike Srpske.

Pod sloganom „Čista energija za svjetliju budućnost“,  na Sajmu  je predstavljeno više od  80 izlagača, a organizator je Zeleni navigator Zapadnog Balkana.

Sajmu je prisustvovao i direktor Razvojnog fonda Vojvodine, Goran Savić. Razvojni fond Vojvodine je zajedno sa Garantnim fondom RS, čiji je v.d. direktora Bućan Neven, osnovao Zeleni navigator Zapadnog Balkana.

Cilj Sajma energetike bio je okupljanje stručnjaka, preduzeća, kompanija, organizacija, investitora i donosioca odluka iz različitih sektora energetske industrije kako bi se prikazala najnovija dostignuća u toj industriji, povezali profesionalci iz sektora, obrazovali posjetioci o energetskim temama i promovisala održiva energetska praksa i zaštita životne sredine.

I izlagački i konferencijski segment Sajma energetike uključili su  sve tematske podnivoe – od naučno-istraživačkog rada, preko proizvodnje i eksploatacije, do obogaćivanja, distribucije, transporta, skladištenja ili neposrednog korišćenja prirodnih resursa.