U Srebrenici je dana 06.11.2017. godine održan sastanak Garantnog fonda Republike Srpske sa opštinskim rukovodstvom i poljopriverednim proizvođačima i prerađivačima iz ove lokalne zajednice s ciljem sagledavanja stanja i pružanja podrške unapređenju i razvoju ove privredne grane.

Na skupu je prezentovan rad Garantnog fonda Republike Srpske, kao i mogućnosti i načini kako da poljoprivredna gazdinstva i preduzeća lakše dođu do kreditnih sredstava uz pomoć garancija GFRS.

Poljoprivrednici su upoznali prisutne o svom poslovanju, teškoćama u radu, planovima, mogućnostima i potrebama koje treba da ostvare da bi se ova oblast unapređivala i razvijala.

Načelnik opštine Mladen Grujičić je istakao da će stručni timovi u Odjeljenju za privredu ove opštine analizirati sve iznesene potrebe i prijedloge poljoprivrednika, procijeniti njihovu opravdanost i na osnovu toga će opština pružati određenu pomoć i tražiti partnere koji su spremnii da podrže te planove i ideje da bi se ubrzao razvoj poljoprivrede, samozapošljavanje u toj oblasti, razvoj prerađivačkih kapaciteta i proizvodnja finalnih prehrambenih proizvoda  na ovom području, što treba da  stimuliše ostanak i samodrživost stanovništva na selu i njihovu egzistencijalnu sigurnost od bavljenja poljoprivredom.