Direktor Garantnog fonda Republike Srpske Radivoja Krčmar i direktor sektora za plasmane Vojislav Blagojević učestvovali su na „INVEST FORUMU“ u organizaciji Investiciono-razvojna banka Republike Srpske (IRBRS) u saradnji sa Vladom Republike Srpske.

Forum, ovogodišnjeg naziva „Iskoristi priliku – investiraj u Srpsku“, okupio je preko 250 učesnika, među kojima su privrednici iz brojnih zemalja, predstavnici vlasti, privrednih komora, diplomatskog kora.

„INVEST FORUM“ je prilika za razgovor o konkretnim investicionim mogućnostima i ponudama Republike Srpske i njenih gradova i opština, a koje se odnose na investiranje u određenim poslovnim zonama, povezivanje domaćih i stranih privrednika u vidu B2B sastanaka, predstavljanje domaćih kompanija i njihovih projekata koje su spremne da budu predmet prodaje stranim investitorima ili da zajedno uđu u određeni poslovni poduhvat i slično. Ovo je konkretna poslovna prilika za uvezivanje privrednika Republike Srpske i stranih privrednika, putem partnerstva ili direktnih ulaganja.

Na forumu su učestvovali i privrednici iz Italije, Japana, Kine, Turske, Švajcarske, Srbije, Austrije, Mađarske, Ruske Federacije, Ujedinjenih Arapskih Emirata, Hrvatske, Grčke, Holandije, Poljske, Slovenije, Azerbejdžana, Češke, Njemačke.

Cilj je da forum bude mjesto gdje će se privrednici upoznati sa mogućnostima investiranja u konkretne projekte u raznim sektorima privrede (energetika, poljoprivreda, industrija, turizam, infrastruktura…) Takođe, forum je mjesto gdje će dobiti najtačnije informacije o ljudskim resursima i prirodnim potencijalima, kao i o subvencijama i podsticajima za ulaganje u Republiku Srpsku.