Poslednji u nizu „Info dana“ koje IRB organizuje širom RS su održani 4. i 5. oktobra u Bijeljini i Zvorniku. I na ovom skupu je prezentovano poslovanje Garantnog fonda RS i izmjene u uslovima kreditiranja iz sredstava IRB-a. Skupu su prisustvovali predstavnici Privredne komore i privrednici sa područja Bijeljine i Zvornika.

20161005_111839

Pored smanjenja kamatnih stopa, sugestije i zaključci sa prethodno održanih „Info dana“ su doveli do još jedne izmjene koja se desila u međuvremenu. Na prijedlog IRB-a, Vlada RS usvojila izmjene i dopune Pravila plasmana sredstava po kreditnim linijama i zajmovima i uvela mogućnost refinansiranja obaveza. Uvođenjem refinansiranja obaveza, IRB RS će klijentima učiniti dostupnim sredstva po nižoj kamatnoj stopi i dužim rokovima otplate. Cilj ove izmjene je poboljšanje kvaliteta kreditnog portfelja banke i da se klijentima omogući dodatna likvidnost i adekvatno servisiranje obaveza.

20161005_111759

Predstavnici Garantnog fonda RS su na ovim skupovima prezentovali način poslovanja Fonda i dostupne garantno-kreditne linije, te odgovarali na pitanja učesnika u vezi sa instrumentima obezbjeđenja i načinima dolaska do garancije.