U organizaciji Centra za razvoj društvenog preduzetništva „Globus“ 31.05.2017. je održan  1. Forum o potrebama i mogućnostima razvoja socijalnih preduzeća. Forum je održan u Područnoj privrednoj komori Banja Luka. Cilj Foruma je promocija socijalnog preduzetništva i zalaganje za uvođenje novih mjera podrške, kroz razmjenu informacija i iskustava sa predstavnicima nadležnih institucija, nevladinih organizacija i socijalnih preduzeća.

Forumu su prisustvovali predstavnici relevantnih institucija i organizacija koje se bave pitanjima socijalnog preduzetništva. Forum je jedna od značajnih aktivnosti u okviru projekta: „Podsticanje socijalnog preduzetništva u Bosni i Hercegovini “ kojeg provodi CDP „Globus“, uz finansijsku podršku Ambasade Kraljevine Holandije u Sarajevu.

Na Forumu su predstavljeni rezultati prvog sistematskog istraživanja u oblasti socijalnog preduzetništva  sa preporukama za dalje djelovanje u ovoj oblasti, kao i mogućnosti koje nevladinim organizacijama i socijalnim preduzećima stoje na raspolaganju u okviru projekta.

Garantni fond RS se takođe odazvao pozivu Centra „Globus“ da učestvuje u razmatranju daljih koraka u pružanju podrške socijalnim preduzećima.