U organizaciji Garantnog fonda RS i Odjeljenja za privredu i poljoprivredu opštine Gradiška, dana 12.05.2017. godine u Kulturnom centru opštine je održan sastanak na temu „Podrška razvoju privrede i poljoprivrede na području opštine Gradiška“.

Sastanku su prisustvovali predstavnici opštine na čelu sa načelnikom Zoranom Adžićem, predstavnici Komercijalne banke, predstavnici Privrednog savjeta opštine i veliki broj privrednika.

Sastanak je otvorio načelnik opštine pri čemu je naglasio da je razvoj privrede i podsticanje razvoja preduzetništva jedan od primarnih ciljeva opštine, te da će saradnja sa Garantnim fondom biti značajan faktor u ostvarivanju tih ciljeva.

U nastavku sastanka predstavnici Garantnog fonda su prezentovali rad i poslovanje Fonda, a  privrednici su iskoristili priliku da postave pitanja i da saznaju dodatne informacije o načinu dolaska do garancije.

Predstavnici Komercijalne banke a.d. Banjaluka su prezentovali poslovanje i proizvode banke, te naglasili da se dosadašnja saradnja sa Garantnim fondom pokazala vrlo uspješnom.

Na sastanku je prezentovan i Program podrške razvoju preduzetništva u opštini Gradiška za 2017. godinu, a privrednici su pozvani da po objavljivanju javnog poziva apliciraju za raspoloživa sredstva radi pokretanja, odnosno proširenja vlastitog biznisa.