Dana 27.06.2018. godine, direktor Garantnog fonda Republike Srpske Radivoja Krčmar i načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo Ljubiša Ćosić  potpisali su Protokol o saradnji.

Protokolom su definisana područja međusobne saradnje te poseban akcenat stavljen na razvoj poslovne zone Vranješ u ovoj opštini kao i na zajedničkim aktivnostima u implementaciji posebnih garantnih linija za razvoj ove opštine.

Direktor Fonda je predstavio uspješne projekte koje je Fond podržao na ovoj opštini te izrazio spremnost za proširenje poslovne saradnje sa privrednicima ove lokalne zajednice i pružanje stručne pomoći za formiranje opštinskog fonda za realizaciju programa privrednog razvoja opštine.

Načelnik opštine je istakao potrebu privrednika ove opštine za garancijama Fonda te uputio poziv za prisustvo predstavnika Fonda na sljedećoj sjednici Privrednog savjeta opštine na kojoj bi se privrednicima ove regije predstavila uloga Fonda u procesu finansiranja.

Takođe, tom prilikom su predstavljeni i osnovni pravci rasta i razvoja ove lokalne zajednice kao i uloge Garantnog fonda RS u cjelokupnom procesu podrške razvoju.