Dana 10.03.2016. godine, u opštini Bratunac održan je okrugli sto na temu: „Poboljšanje poslovnih prilika na prostoru opštine Bratunac“. Predstavnici Garantnog fonda Republike Srpske su se odazvali pozivu i bili učesnici tog skupa. Navedeni skup je održan u sklopu projekta „Uključiv ekonomski rast i stvaranje zaposlenja u istočnoj BIH- Birač region u implementaciji organizacije CARE International.
Na samom početku svim prisutnim su poželjeli dobrodošlicu gospodin Radenko Radović, Načelnik za privredu i društvene djelatnosti opštine Bratunac i gospodin Branislav Tanasijević, CARE International Projekt Menadžer. Na sastanku se najviše razgovaralo o privrednom potencijalu opštine Bratunac i preprekama u razvoju lokalnih poljoprivrednih Malih i srednjih preduzeća i zadruga. Ostale teme sastanka odnosile su se na aktivnosti vezane za predstojeći sajam Dani maline 2016 kao i osnivanje privrednog savjeta opštine Bratunac.
Učesnici skupa, bili su i predstavnici lokalnih udruženja i privrednih subjekata koji su prezentovali svoje aktivnosti kao i probleme sa kojima se redovno suočavaju. Predstavnici Garantnog fonda RS prezentovali su rad i aktivnosti Fonda i odgovarali na pitanja učesnika skupa, koja su se odnosila na sam rad Fonda i mogućnosti koje kroz svoje aktivnosti Garantni fond RS pruža razvoji preduzetništva.

slika 2