U organizaciji Komore inženjera poljoprivrede Republike Srpske, a u saradnji sa Poljoprivrednim fakultetom u Banja Luci i Poljoprivrednim institutom RS održano je I Kontinuirano obrazovanje inženjera poljoprivrede za regije Banja Luka, Prijedor i Doboj. Na kontinuirano obrazovanje odazvalo se 80 inženjera poljoprivrede regija Banja Luka, Doboj i Prijedor.

Predsjedavajuća Izvršnog odbora, prof. dr Gordana Đurić otvorila je savjetovanje i poželela dobrodošlicu prisutnima. Gostima su se ispred Komore obratili i predsjednik Komore, mr Aleksandar Životić, kao i prof. dr Nikola Mićić, ispred Poljoprivrednog fakulteta u Banja Luci.

12782343_168930863490517_274655076_n

Učesnici skupa upoznali su se sa stanjem u voćarskoj proizvodnji u Republici Srpskoj, standardima u sjemenskoj proizvodnji, faktorima koji utiču na uspjeh u tovu brojlerskih pilića kao i kratkim lancima prodaje kao jednog od alternativnih vidova prodaje poljoprivrednih i stočarskih proizvoda.

Predstavnici Garantnog fonda Republike Srpske prisutnima su predstavili rad Fonda te ukazali na njegov značaj i oblike podrške koje Garantni fond pruža razvoju poljoprivredne i stočarske proizvodnje u Republici Srpskoj.

Više informacija možete pogledati na internet stranici: www.komoraiprs.org