Dana 25.04.2016. godine u Bijeljini je održan Okrugli sto o temi „Podrška razvoju privrede na području koje pokriva Područna privredna komora Bijeljina“. Okrugli sto je organizovan na inicijativu predsjednika Područne privredne komore Bijeljina i Odjeljenja za privredu i poljoprivredu grada Bijeljina.

Skupu su prisustvovali predstavnici Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske, predstavnici Garantnog fonda, predstavnici Investiciono-razvojne banke i komercijalnih banaka, te preduzetnici i udruženja poljoprivrednih proizvođača sa područja grada Bijeljina.

20160425_124421
Prisutnima su se obratili predsjednik Područne privredne komore Bijeljina, predstavnici Garantnog fonda, te predstavnici grada Bijeljine. Učesnici skupa su upoznali sa mogućnostima dobijanja grantova za poljoprivredni sektor u okviru GOLD projekta, uslovima za apliciranje za IFAD projekat i Fond Partner, te postojećim kreditnim linijama u sledećim bankama: IRB, Unicredit, Nova banka, Pavlović banka , Sberbank, Komercijalna i NLB banka.

Preduzetnici su takođe imali priliku da se upoznaju sa načinima dobijanja garancije Garantnog fonda i da čuju pozitivna iskustva klijenata iz ove regije sa kojima je Fond već uspostavio saradnju.