Директор Гарантног фонда Републике Српске Радивоја Крчмар и директор сектора за пласмане Војислав Благојевић учествовали су, дана 08.06.2023. у Требињу, на конференцији коју је организовала Привредна комора Републике Српске и Министарство привреде и предузетништва Републике Српске под називом „Зелена економија- покретач одрживог развоја привреде Републике Српске“.
Конференцији су присуствовали представници јавног и приватног сектора који су током дискусије и одвојених састанака закључили да су инвестиције у ову област кључне за даљу конкурентност привредних друштава који послују на европском тржишту.
Гарантни фонд Републике Српске је подржао иницијативу представника Привредне коморе Републике Србије о организовању регионалне конференције одрживог инвестирања која би имала за циљ да окупи представнике јавног и приватног сектора из региона како би се размијенила знања искуства те дефинисали правци даљег дјеловања.
Организовање регионалне конференције подржано је и од стране представника регионалне пословне асоцијације Зелени Навигатор Западног Балкана (www.wbgn.org) чији ће чланови и представници узети учешће на конференцији и дати свој допринос у креирању повољнијих услова за инвестирање те пренијети већ стечена искуства и знања новим инвеститорима.
Представнци Гарантног фонда су након конференције разговарали са представницима компаније MT KOMEX Србија, која своје пословање шири на територију Босне и Херцеговине.