Бројни медији, међу којима је и пословни портал Capital.ba, објавили су вијест о одржавању округлог стола у Бијељини 29.3.2016. године који је организовао Гарантни фонд Републике Српске у сарадњи са Подручном привредном комором Бијељина. На округлом столу се говорило о пружању подршке развоју пољопривреде и туризма на подручју које покрива Подручна привредна комора Бијељина.

Предсједник Подручне привредне коморе Бијељина, а уједно и Потпредсједник Привредне коморе Републике Српске Михајло Видић навео је  да комерцијалне банке  траже и до три пута веће обезбјеђење у односу на износ за који предузетници желе да се задуже, те да овај проблем треба системски ријешити да би привреда била конкурентнија на међународном тржишту.

Директор Гарантног фонда Републике Српске Радивоја Крчмар је истакао је да је Фонд на подручју Семберије присутан четири године, током којих је пољопривредним произвођачима, самосталним привредницима, те малим и средњим предузећима давао разне врсте гаранција и на тај начин олакшао приступ финансијском капиталу код комерцијалних банака и других финансијских институција.

Пуну вијест коју је објавио портал Capital.ba можете прочитати на следећем линку: http://www.capital.ba/ministarstvo-poljoprivrede-realizovalo-projekte-u-vrijednosti-od-40-miliona-km/