Дана 08.10.2021. године представници Гарантног фонда Републике Српске присуствовали су Округлом столу о актуелном стању и перспективама пословања за привреднике са подручја града Требиња.Влада Републике Српске и Инвестиционо-развојна банка Републике Српске заједно са Гарантним фондром Републике Српске и даље ће помагати и подстицати привреднике у Српској да унаприједе пословне активности и постигну што боље резултате, порука је са округлог стола о актуелном стању и перспективама пословања за привреднике са овог подручја.

Директор Гарантног фондра Републике Српске Радивоја Крчмар и директор сектора за пласман Војислав Благојевић представили су досадашње резултате рада Гарантног фонда на југу Републике Српске, истакли су да ће и у наредном периоду помагати свим привредницима у овом дијелу РС.

В.д. директора Инвестиционо-развојне банке Републике Српске Дражен Врховац је рекао да је ИРБРС организовала скуп како би се добиле информације из прве руке у циљу креирања што ефикаснијих мјера за побољшање привреде.

Састанак са приведницима је најбољи начин за то, јер су потребе привредника и проблеми који прате одређене привредне гране различите по регијама – навео је он.

Министарка финансија Републике Српске Зора Видовић истакла је да Влада Републике Српске ради програм економске политике за наредну годину, а разговори на терену су прилика да се чују проблеми и приједлози сваког привредног субјекта.

Наши привредници су изузетно прошли кроз пандемију вируса корона, толики раст производње од прошле године је нешто што се мора похвалити, а и даље морамо бити на услузи привредницима, подстицати их и помагати да би наставили производњу – истакла је министарка Видовић.

Министарка финансија навела је да се нарочито мора помоћи онима који имају здраво пословање, али су у пандемији претпјели велике штете.

Министар привреде и предузетништва Републике Српске Вјекослав Петричевић каже да се привредници у цијелој Републици Српској, па и на југу, највише се жале на оптерећење привреде.