Dana 08.10.2021. godine predstavnici Garantnog fonda Republike Srpske prisustvovali su Okruglom stolu o aktuelnom stanju i perspektivama poslovanja za privrednike sa područja grada Trebinja.Vlada Republike Srpske i Investiciono-razvojna banka Republike Srpske zajedno sa Garantnim fondrom Republike Srpske i dalje će pomagati i podsticati privrednike u Srpskoj da unaprijede poslovne aktivnosti i postignu što bolje rezultate, poruka je sa okruglog stola o aktuelnom stanju i perspektivama poslovanja za privrednike sa ovog područja.

Direktor Garantnog fondra Republike Srpske Radivoja Krčmar i direktor sektora za plasman Vojislav Blagojević predstavili su dosadašnje rezultate rada Garantnog fonda na jugu Republike Srpske, istakli su da će i u narednom periodu pomagati svim privrednicima u ovom dijelu RS.

V.d. direktora Investiciono-razvojne banke Republike Srpske Dražen Vrhovac je rekao da je IRBRS organizovala skup kako bi se dobile informacije iz prve ruke u cilju kreiranja što efikasnijih mjera za poboljšanje privrede.

Sastanak sa privednicima je najbolji način za to, jer su potrebe privrednika i problemi koji prate određene privredne grane različite po regijama – naveo je on.

Ministarka finansija Republike Srpske Zora Vidović istakla je da Vlada Republike Srpske radi program ekonomske politike za narednu godinu, a razgovori na terenu su prilika da se čuju problemi i prijedlozi svakog privrednog subjekta.

Naši privrednici su izuzetno prošli kroz pandemiju virusa korona, toliki rast proizvodnje od prošle godine je nešto što se mora pohvaliti, a i dalje moramo biti na usluzi privrednicima, podsticati ih i pomagati da bi nastavili proizvodnju – istakla je ministarka Vidović.

Ministarka finansija navela je da se naročito mora pomoći onima koji imaju zdravo poslovanje, ali su u pandemiji pretpjeli velike štete.

Ministar privrede i preduzetništva Republike Srpske Vjekoslav Petričević kaže da se privrednici u cijeloj Republici Srpskoj, pa i na jugu, najviše se žale na opterećenje privrede.