Дана 12.10.2015. године, представници Гарантног фонда Републике Српске су се одазвали позиву општине Власеница и организације ЦАРЕ Интернатионал да присуствују Округлом столу на тему: „Побољшање пословних прилика на простору општине Власеница.“ Наведени скуп је одржан у склопу пројекта „Укључив економски раст и стварање запослења у источној БИХ-Бирач регион“ за чију имплементацију је задужена ЦАРЕ организација.

Састанак су отворили господин Бранислав Танасијевић, ЦАРЕ Интернатионал пројекат менаџер и господин Драгослав Тодоровић, Начелник општине Власеница. Питања која су разматрана се тичу изградње пословног окружења општине Власеница: тренутних заједничких активности локалних власти и привредника, инвестиција и програма који подржавају локални економски развој, приоритета заинтересованих страна у изградњи пословног окружења и креирања запослења на овом подручју.

Учесници скупа, међу којима су били представници локалних удружења и организација, те микрокредитних друштава, су узели активно учешће у састанку, презентујући сопствене активности, као и проблеме са којим се суочавају у раду. Господин Небојша Арбутина, Извршни директор за економске и финансијске послове у Гарантном фонду Републике Српске је искористио прилику да се обрати присутнима и презентује рад и активности Фонда. Нагласио је потребу сарадње између Фонда и локалних заједница, како би пружила подршка локалним привредницима и убрзао њихов развој.