Dana 12.10.2015. godine, predstavnici Garantnog fonda Republike Srpske su se odazvali pozivu opštine Vlasenica i organizacije CARE International da prisustvuju Okruglom stolu na temu: „Poboljšanje poslovnih prilika na prostoru opštine Vlasenica.“ Navedeni skup je održan u sklopu projekta „Uključiv ekonomski rast i stvaranje zaposlenja u istočnoj BIH-Birač region“ za čiju implementaciju je zadužena CARE organizacija.

Sastanak su otvorili gospodin Branislav Tanasijević, CARE International projekat menadžer i gospodin Dragoslav Todorović, Načelnik opštine Vlasenica. Pitanja koja su razmatrana se tiču izgradnje poslovnog okruženja opštine Vlasenica: trenutnih zajedničkih aktivnosti lokalnih vlasti i privrednika, investicija i programa koji podržavaju lokalni ekonomski razvoj, prioriteta zainteresovanih strana u izgradnji poslovnog okruženja i kreiranja zaposlenja na ovom području.

Učesnici skupa, među kojima su bili predstavnici lokalnih udruženja i organizacija, te mikrokreditnih društava, su uzeli aktivno učešće u sastanku, prezentujući sopstvene aktivnosti, kao i probleme sa kojim se suočavaju u radu. Gospodin Nebojša Arbutina, Izvršni direktor za ekonomske i finansijske poslove u Garantnom fondu Republike Srpske je iskoristio priliku da se obrati prisutnima i prezentuje rad i aktivnosti Fonda. Naglasio je potrebu saradnje između Fonda i lokalnih zajednica, kako bi pružila podrška lokalnim privrednicima i ubrzao njihov razvoj.