У четвртак 2. јуна у Ботаничкој башти Земаљског музеја ова је банка у друштву партнера, пријатеља и колега прославила велики и важан јубилеј, 25 година подршке привреди. Представници Гарантног фонда Републике Српске били су гости на овом важном јубилеју.

Зашто се обиљежава подршка привреди, а не рођендан ProCredit Bank?

Ово је објаснио Амир Салкановић, предсједник Управе: „Нашу улогу на финансијском тржишту Босне и Херцеговине видимо превасходно као партнерску и савјетодавну. Односи које брижљиво и с пажњом његујемо се, наравно, нису догодили преко ноћи. У протеклих 25 година смо радили не само оно очито, него смо се трудили савладати знања и вјештине из дјелокруга наших партнера, привредних субјеката, како бисмо били чврст ослонац и помоћ код доношења по њих важних одлука“, рекао је Салкановић додавши да ProCredit Bank у систему Групације има интегрисан властити систем едукације, ПроЦредит Академију, чији је примарни циљ да у реалном времену у складу са захтјевима тржишта едуцира чланове тимова на свим нивоима да буду подршка клијентима.

У чаробној атмосфери Ботаничке баште узванице, или како кажу у ProCredit Bank – пријатељи и партнери, су уживали у коктел забави, а мини концерт енергичне виртуозне виолончелистице Ане Руцнер је на посебан начин допринио одличној атмосфери.

„Ово је наших првих 25“, каже Амина Дурмо Трлин, чланица Управе ProCredit Bank, „и сада смо досегли своју пуну зрелост. Када погледамо иза себе, свјесни смо да смо направили важне кораке и били пионири корјенитих промјена, примјерице у дигиталном пословању, зеленој економији и енергетској трансформацији, па и у начину на који се приступа сваком појединачном клијенту“, рекла је Дурмо Трлин.

„Ми, напросто, не желимо пасивно проматрати: ми смо спремни бити активним судиоником промјена. Довољно смо млади да имамо ту врсту енергије, а довољно зрели да прецизно одредимо у које је пројекте вриједно улагати и гледати како се ствари побољшавају“, закључује.

Данас,ProCredit Bank је пуно више од финансијске институције, потврђују и гости на забави којом се обиљежило четврт вијека подршке привреди. Они су поуздани партнери који не само да разумију потребе привредника, него настоје бити дио рјешења и покретач нових пројеката, коначни је закључак.

У изазовним временима која живимо, ово је више него довољан разлог за прославу и свакако вриједан спомињања.

Извор: https://www.klix.ba/biznis/procredit-bank-obiljezila-25-godina-podrske-privredi/220601036