U četvrtak 2. juna u Botaničkoj bašti Zemaljskog muzeja ova je banka u društvu partnera, prijatelja i kolega proslavila veliki i važan jubilej, 25 godina podrške privredi. Predstavnici Garantnog fonda Republike Srpske bili su gosti na ovom važnom jubileju.

Zašto se obilježava podrška privredi, a ne rođendan ProCredit Bank?

Ovo je objasnio Amir Salkanović, predsjednik Uprave: „Našu ulogu na finansijskom tržištu Bosne i Hercegovine vidimo prevashodno kao partnersku i savjetodavnu. Odnosi koje brižljivo i s pažnjom njegujemo se, naravno, nisu dogodili preko noći. U proteklih 25 godina smo radili ne samo ono očito, nego smo se trudili savladati znanja i vještine iz djelokruga naših partnera, privrednih subjekata, kako bismo bili čvrst oslonac i pomoć kod donošenja po njih važnih odluka“, rekao je Salkanović dodavši da ProCredit Bank u sistemu Grupacije ima integrisan vlastiti sistem edukacije, ProCredit Akademiju, čiji je primarni cilj da u realnom vremenu u skladu sa zahtjevima tržišta educira članove timova na svim nivoima da budu podrška klijentima.

U čarobnoj atmosferi Botaničke bašte uzvanice, ili kako kažu u ProCredit Bank – prijatelji i partneri, su uživali u koktel zabavi, a mini koncert energične virtuozne violončelistice Ane Rucner je na poseban način doprinio odličnoj atmosferi.

„Ovo je naših prvih 25“, kaže Amina Durmo Trlin, članica Uprave ProCredit Bank, „i sada smo dosegli svoju punu zrelost. Kada pogledamo iza sebe, svjesni smo da smo napravili važne korake i bili pioniri korjenitih promjena, primjerice u digitalnom poslovanju, zelenoj ekonomiji i energetskoj transformaciji, pa i u načinu na koji se pristupa svakom pojedinačnom klijentu“, rekla je Durmo Trlin.

„Mi, naprosto, ne želimo pasivno promatrati: mi smo spremni biti aktivnim sudionikom promjena. Dovoljno smo mladi da imamo tu vrstu energije, a dovoljno zreli da precizno odredimo u koje je projekte vrijedno ulagati i gledati kako se stvari poboljšavaju“, zaključuje.

Danas,ProCredit Bank je puno više od finansijske institucije, potvrđuju i gosti na zabavi kojom se obilježilo četvrt vijeka podrške privredi. Oni su pouzdani partneri koji ne samo da razumiju potrebe privrednika, nego nastoje biti dio rješenja i pokretač novih projekata, konačni je zaključak.

U izazovnim vremenima koja živimo, ovo je više nego dovoljan razlog za proslavu i svakako vrijedan spominjanja.

Izvor: https://www.klix.ba/biznis/procredit-bank-obiljezila-25-godina-podrske-privredi/220601036