Дана 11.07.2023. године у просторијама Министарства трговине и туризма одржан је састанак на тему проширење сарадња Министарства трговине и туризма и Гарантног фонда Рeпублике Српске у реализацији програмских активности ових институција.

Састанку су присуствовали:

Испред Министарства трговине и туризма:

Министар Денис Шулић и  шеф кабинета Вера Мајсторовић,

Испред Гарантног фонда РС а.д. Бања Лука:

Директор Радивоја Крчмар, са сарадницима

Војислав Благојевић и Вања Бабић.

Након краћег упознавања са радом и функцијом Гарантног фонда г-дин Крчмар је нагласио да је циљ овог састанка изналажење могућности за унапређење сарадње ове двије институције на пружању подршке развоју привредних субјеката из области туризма, развоја сеоског туризма, смјештајних капацитета и цјелокупне туристичке инфраструктуре, те омогућавање лакшег приступа потребним финансијским средствима у наредном периоду.

Министар г-дин Шулић је представнике Гарантног фонда упознао са стратешким правцима и циљевима развоја туризма у Републици Српској те истакао да постоји могућност сарадње у реализацији  развоја туризма  са Гарантним фондом.

Након краће дискусије и размјене досадашњих искустава у раду  ових институција закључено је дефинисање заједничких активности на промоцији и подршци развоју туризма у Републици Српској.