Dana 11.07.2023. godine u prostorijama Ministarstva trgovine i turizma održan je sastanak na temu proširenje saradnja Ministarstva trgovine i turizma i Garantnog fonda Republike Srpske u realizaciji programskih aktivnosti ovih institucija.

Sastanku su prisustvovali:

Ispred Ministarstva trgovine i turizma:

Ministar Denis Šulić i  šef kabineta Vera Majstorović,

Ispred Garantnog fonda RS a.d. Banja Luka:

Direktor Radivoja Krčmar, sa saradnicima

Vojislav Blagojević i Vanja Babić.

Nakon kraćeg upoznavanja sa radom i funkcijom Garantnog fonda g-din Krčmar je naglasio da je cilj ovog sastanka iznalaženje mogućnosti za unapređenje saradnje ove dvije institucije na pružanju podrške razvoju privrednih subjekata iz oblasti turizma, razvoja seoskog turizma, smještajnih kapaciteta i cjelokupne turističke infrastrukture, te omogućavanje lakšeg pristupa potrebnim finansijskim sredstvima u narednom periodu.

Ministar g-din Šulić je predstavnike Garantnog fonda upoznao sa strateškim pravcima i ciljevima razvoja turizma u Republici Srpskoj te istakao da postoji mogućnost saradnje u realizaciji  razvoja turizma  sa Garantnim fondom.

Nakon kraće diskusije i razmjene dosadašnjih iskustava u radu  ovih institucija zaključeno je definisanje zajedničkih aktivnosti na promociji i podršci razvoju turizma u Republici Srpskoj.