У просторијама Академије наука и умјетности Републуке Српске 24. и 25. октобра 2019. године Економски факултет Универзитета у Бањој Луци организовао је седму међународну научну конференцију, под називом „Researching Economic Development and Entrepreneurship in Transition Economies“(Истраживање економског развоја и предузетништва у транзиционим привредама) и пословни форум РЕДЕТЕ 2019
На конференцији су представници Гарантног фонда Републике Српске а.д. Бања Лука представили досадашњи рад Гарантног фонда Републике Српске као и нове могућности подршке развоју предузетништва у Републици Српској.

Циљ догађаја је привлачење што већег броја реномираних учесника из иностранства, на основу чега ће конференција и пословни форум имати велики значај, не само за Економски факултет и Универзитет у Бањој Луци, већ за ширу друштвену заједницу. У циљу јачања међународне сарадње овогодишња РЕДЕТЕ конференција и пословни форум ће бити организовани у сарадњи са Marche Polytechnic University из Анконе, Италије.

Пословни форум има за циљ да повеже привреду, представнике извршне власти и академску заједницу. На претходној конференцији и пословном форуму РЕДЕТЕ 2018 је учествовало преко 180 аутора из 12 земаља те бројни представници привреде. Пословни форум се организује у склопу активности Европске мреже предузетништва, највеће те врсте у свијету.

Пословни сусрети, који се такође организују у оквиру наведених догађаја, омогућиће МСП да пронађу партнере у инстранству, креирају нове пословне идеје те склопе пословна партнерства.

Један од специфичности овогодишње РЕДЕТЕ конференције је и наглашено учешће италијанских представника, укључујући и амбасадора Италије у БиХ Никола Минасија.