Гарантни фонд Републике Српске и град  Приједор су 02.03.2021. године  потписали Протокол о сарадњи.  Протокол су потписали господин Далибор Павловић градоначелник града Приједора  и господин Радивоја Крчмар, директор Гарантног фонда.

Г- дин Павловић је истакао да је Протокол од великог значаја за приједорске привреднике и додао да је функција Фонда да помаже привредницима приликом задужења код банака уз гаранцију да ће ти кредити бити и враћени. То је уједно и једноставнији и лакши пут да им се кредити одобре. Оно што је значајно је да је Град Уговор потписао не само за помоћ привредницима него и сарадњу Градске управа града Приједора и Гарантног фонда РС.

Г-дин Крчмар  је истакао да је Приједор  град с озбиљном привредном структуртом, и да ће потписавање Протокола бити од великог значаја . Осим редовних дјелатности Фонд проводи и Ковид програм, односно подржава привредне субјекте у пандемији, оне који су претрпјели штету. –Имамо намјеру да овдје будемо више присутни, јер је ово град који се наслања на пет општина у овој регији. Гарантни фонд  постиже  добре резултате и мислимо  да ћемо овдје направити доста добрих и позитивних помака.

Павловић је данас открио и да су разговарали и о градској Фондацији за развој која функционише већ неколико година у Граду по принципу  Гарантног фонда у РС-у. Значи да привредницима помаже приликом подизања кредита за одређене инвестиције. Та гаранција Града Приједора је у висини од 35 одсто . Договарали смо с Гарантним Фондом да и они учествују у тој гаранцији па ћемо ићи на гранцију у укупном износу од 70 одсто што ће бити веома значајно за наше привреднике, а самим тим ће моћи да обезбиједе и већа новчанна средства која су им потребна.- истакао је приједорски градоначелник. У Приједору ће према ранијим најавама бити отворена заједничка канцелерација ИРБ и Грантног фонда РС. Конкретно кад је ријеч о Гарантном фонду Павловић је прецизирао да ће представници Фонда у Приједор долазити неколико пута седмично и на тај начин бити на услузи и привредницима , али и заинтересованим грађанима Приједора.

Када је ријеч о размјени информација, сарадњи , па и информисању и обавјештавању нашихпривредника у наредном периоду о свим  могућностима Гарантног фонда ових дана треба да формирамо и Привредни савјет града Приједора а планирамо да одржимо један сасатанак између привредника и представника Гарантног фонда на којем ће презентовати Гарантни Фонд РС.- истакао је градоначелник Павловић.

Детаљније о чему се разговарало погледајте на видеу .